De Fruytenier

Ambachtelijke fruitbereidingen en fruitsappen

Het project

In het Noordwesten van de provincie Oost-Vlaanderen strekt zich het mooie Meetjesland uit, de landelijke regio tussen de steden Gent en Brugge.

 

Een 20-tal jaren geleden werden we ‘Meetjeslanders’… we kwamen in Sleidinge, deelgemeente van Evergem, wonen … huisje, kindje(s), tuintje. Een ecologische tuin creëren met aandacht voor de seizoenen, eigen fruit en groenten kweken, wat dieren houden én speelruimte voor de kinderen voorzien.  Dat was onze betrachting. 

 

Van het één kwam het ander : op zoek naar een goede bloemenmix voor bloemen in elk seizoen, moestuinprobeersels allerhande, inheemse hagen aanplanten, een kleinfruitstruikje hier en een fruitboompje daar. Voeg daar nog wat dieren (kippen, konijnen, een poes en 2 mini-ezeltjes) aan toe en je krijgt een bonte (speel)tuin/boomgaard/neerhof-mix. 

 

De fruitaanplantingen vereisten wat meer kennis met als gevolg een snoeicursus voor fruitbomen-en struiken … Kortom, de fruitbomen/struiken en het fruit verwerken werden een forse hobby . Je laat je fruit toch niet zomaar wegrotten ...

 

Bovendien bleken onze fruitbereidingen in de smaak te vallen. Steeds meer mensen vroegen spontaan of ze ook wat confituur, likeur, appelmoes en/of perensap konden kopen. Om de combinatie tussen  onze passie voor fruit en onze full time job werkbaar te houden, dienden we wat meer gestructureerd te werken zonder afbreuk te doen van het artisanale. En zo weet u welk verhaal aan de oorsprong ligt van deze website en onze aanwezigheid op facebook.

 

Via deze website houden we u op de hoogte van het reilen en zeilen bij De Fruytenier, steeds met een knipoog…

 

Geniet ervan !

Luc De Fruytenier