De Fruytenier

Ambachtelijke fruitbereidingen en fruitsappen

Wie is wie ?

Gentenaar voor het leven en overtuigde Meetjeslander sinds meer dan 20 jaar. Ik heb een full time job waar (helaas) geen groen aan te pas komt. In mijn vrije tijd ben ik Fruytenier met een sterke interesse voor de fauna en flora van bij ons. Voeg daar een passie voor fruitbomen/struiken en fruitbereidingen aan toe en je krijgt een all-round ‘hobby-buitenmens’.

’t is hard werken maar het geeft toch zo’n voldoening. Bovendien mag ik samenwerken met een toffe groep medewerkers.


Onze Marcel is sinds 2019 aktief bij De Fruytenier. Eerst als stagair, nu vast in dienst. Manusje-van-alles. Coördineren en toezicht houden kan hij als geen ander. Zeer behulpzaam én vriend van alles en iedereen.

"Topjob. Ik kan me hier echt uitleven! Ik heb wel al gemerkt dat De Fruytenier me hier de meest uiteenlopende taken geeft."


Suske is in dienst gekomen bij De Fruytenier in augustus 2011, Trees is erbij gekomen in april 2012. Sindsdien vormen ze een onafscheidelijk (olijk) duo en zijn ze een onmisbare hulp geworden voor De Fruytenier.

Takenpakket :
- Gras en hagen kort houden
- Opvolgen van de fruitgroei bij de diverse fruitbomen
- Bezoekers animeren

“Ik werk hier graag en ’t is hier tof. Maar die Fruytenier … dat is gene gemakkelijke hoor !”


Trees is erbij gekomen in april 2012. Is de beste maatjes met Suske en helpt naarstig de gekregen opdrachten tot een goed einde te brengen.

Takenpakket (samen met Suske) :
- Gras en hagen kort houden
- Opvolgen van de fruitgroei bij de diverse fruitbomen
- Bezoekers animeren

“Keicool ! Ik kan hier elke dag aan de zijde van die knappe Suske lopen …”


Tijg is hier kind aan huis. Van jongsaf aan kwam hij bij ons reeds vakantiejob doen. We hebben hem een vast contract gegeven midden 2009. Tijg doet zijn job met de nodige precisie (en dat is ook nodig) maar zodra hij de kans ziet om er vanonder te muizen …

Takenpakket :
- Bijhouden van de boekhouding
- Secretariaatswerk

“Toffe kerel die Fruytenier maar wat een saaie taken krijg ik toch te doen !”


De vier dames van de opruimploeg werkten reeds samen op hun vorige job. Ze zijn zeer sterk aan elkaar gehecht. We hebben in 2014 dan ook besloten ze alle vier (Marie-France, Marie-Claire, Marie-Antoinette en Marie-Henriette) een contract aan te bieden. Goed team maar de snaveltjes staan helaas nooit stil …

Takenpakket :
- Algemeen onderhoud van het terrein
- Schadelijke insecten onder controle houden

“Leuke job, we mogen altijd samenwerken. Wij kakelen hier nogal wat af hoor ... altijd ambiance !”


De Fruytenier maakt zelf zijn foto's voor facebook tijdens zijn activiteiten. Zijn er meer professionele/artistieke foto's nodig dan kan De fruytenier steeds beroep doen op fotograaf Johan Jacobz. Met zijn scherpe oog voor detail brengt hij mens en natuur perfect en eigenzinnig voor zijn lens. www.jacobz.be

"De Fruytenier & co ? Mmm ... een boeiend experiment !"


We krijgen hier af en toe vrijwillgers over de vloer. Ze steken vol enthousiasme de handen uit de mouwen en kunnen bij de meest diverse jobs ingeschakeld worden.

“Leuk ! Bij De Fruytenier staat het poortje steeds open.”